Ekkor indul az X-faktor 2016

Szeptember 24-én tér vissza egy év kihagyás után az utóbbi évek egyik legsikeresebb énekes-tehetségkutató műsora, az X-Faktor.

A showműsor szombatonként 20 órától, a 18.50-kor kezdődő Fókusz Plusz után lesz látható, így attól a hétvégétől kezdődően a Kicsi Óriások átkerül a vasárnap 18.50-es sávba az RTL Klubra.

Az X-Faktor a 2010-es magyarországi premierje óta minden évben a legnézettebb és legnépszerűbb televíziós showműsor volt a hazai piacon. Öt évad után rövid pihenőre vonult a formátum, hogy 2016-ban újult erővel térjen vissza az RTL Klubra:

„Amikor 2010-ben elindult, úgy terveztük, hogy kétévente adjuk, a köztes években pedig egy nem zenés tehetségkutató showműsort láthatnak a nézők. Viszont annyira sikeres volt az X-Faktor, hogy öt egymást követő alkalommal tűztük műsorra, ezt a nézettségi adatok is alátámasztották. Így tulajdonképpen most nem is történt más, csak visszatértünk az eredeti koncepcióhoz. Azaz jövőre a Hungary’s Got Talent pihen egy évet és ismét jön az X-Faktor.” – árulta el a formátum visszatérésének okait Kolosi Péter, az RTL Magyarország vezérigazgató-helyettese, programigazgatója.