Szép gesztus! Az X-faktor új mentora is csatlakozott

Jótékonysági kampányhoz csatlakoztak hírességek, hogy a kerékpározás népszerűsítése mellett a nyári szünetben igen aktuális gyermekéhezés problémájára is felhívják a figyelmet. A celebek hozzájárultak 1365 gyerek napi étkezését fedező, azaz közel 4000 adag adomány összegyűjtéséhez július 4-6 között Budapesten.

Megható előadások x-faktorosoktól


A „Tekerj, hogy segíthess!” biciklis verseny a Budapest Bike Maffia és a Cofidis Magyarország együttműködésével valósult meg a társadalmi felelősségvállalás jegyében.

Szociális gyermekétkeztetés témában végzett felmérésekből kiderült, hogy 36–54.000-re tehető azon gyerekek száma, akik számára a napi háromszori étkezés nem biztosított Magyarországon.* A hátrányos helyzetű gyermekek alultápláltsága mögött elégtelen mennyiségű és kedvezőtlen minőségi összetételű étkezés áll. A közétkeztetés biztosítása az iskolai időszakban is kiemelt jelentőségű, de a nyári szünetek idején különösen fontos, hisz ebben az időszakban megszűnik.

A Tour de France kerékpárverseny ideje alatt zajló programon a civil érdeklődők nemcsak egymással versenyezhettek, hanem hírességekkel is megmérkőzhettek, ugyanis a három nap alatt Hajós András, Puskás Péter, Magyar Bálint és Szalontay Sándor is kilátogatott a programra büszkén letekerve az 1 km-es távot, azzal a céllal, hogy a rászoruló gyerekeknek ételadományt gyűjtsön. „16 éves korom óra bringázom, és fontos számomra, hogy olyan ügyek mellé álljak, ami a társadalom javát szolgálja.” - mondta Puskás Peti, a The Biebers énekese.


A Cofidis Magyarország a kerékpározás elkötelezett híveként célul tűzte ki bringás aktivitások szervezését és szponzorációs támogatását. A pénzintézet idén büszkén állt a Budapest Bike Maffia mellé, ahol fiatal kerékpárosok innovatív módon segítik a rászorulókat. Az önkéntességet adománygyűjtéssel és kerékpározással kombinálják és az adományok kiszállítását is biciklivel végzik. Legalább 3000 gyerek ellátását fedezi a rendezvény során összegyűlt adomány, ám ezen felül az egyesület vállalta a gyerekek táboroztatását és számukra biciklitúra szervezését is.Az idén kötött partnerség jegyében a két szervezet a jövőben további közös megmozdulásokat tervez, melyben hangsúlyos szerepet fog kapni mind a társadalmi támogatás, mind a civil együttműködés.