Meglepő! Nem Freddie dala volt a legjátszottabb

Mohamed Fatima és a Kállay Saunders Band slágerei A Dal 2016 rádiós játszásainak élén!

Fehérvári Gábor Alfréd győzelmével zárult A Dal 2016 című műsor, így Freddie a "Pioneer" című dalával képviseli hazánkat az idei Eurovíziós Dalversenyen Stockholmban.

A Radiomonitor.com adatai alapján elkészítettük A Dal 2016 harminc felvételének slágerlistáját játszási és hallgatottsági adatok alapján egyaránt. Az adatok elemzése további érdekességeket rejt.

Megható előadások x-faktorosoktól


• A 30-as mezőny összes dala elhangzott legalább 10 alkalommal az év első két hónapjában, vagyis a műsor minden előadót a középpontba helyez valamennyire.

• Mohamed Fatima "Ott leszek / I Will Be There" című felvétele szólalt meg legtöbbször - eddig 496-szor - a hazai rádiók műsorán annak ellenére is, hogy az elődöntőből nem jutott tovább.

• A hallgatottsági adatokat is figyelembe véve A Dal idei versenyének győztese a Kállay Saunders Band "Who We Are" című szerzeménye: a 484 játszás közel egyötödére a Class FM műsorán került sor, így összesen eddig több mint 29 millió embert ért el. (Az elérési adat természetesen az egy hallgató többszöri hallgatásának átfedését nem szűri ki.)

• Oláh Gergő Győz a jó dala 108-szor csendült fel, mg Tóth ANdi és Berkes Olivér közöse, Seven Seas 184-szer szólt a rádiókban.

• Freddie "Pioneer" című győztes dalát a mezőny esélyesei közül a legtöbb rádió, 35 adó játssza! Fehérvári Gábor Alfréd slágere a játszási számok alapján 2. a listán 459 lejátszással, míg a hallgatottsági adatok szerinti összesítésben a 4. helyezett.