Takács Nikolas stílust vált? Megtudtuk az igazságot!

Bár különböző zenei stílusokban mozognak otthonosan, mégis, hamar egymásra talált Szőke Nikoletta és Takács Nikolas, akik a hétvégén két teltházas koncertet adtak a MÜPA Fesztivál Színháztermében. 

A kettős tavaly kezdett együtt dolgozni, Citromfa című közös daluk hamar közönségkedvenc lett, ehhez pedig hozzájárultak nagyszerű, a hazai jazzéletben jól ismert, kiemelkedő zenészek is. A hétvégi koncerten is ők léptek színpadra a két nagyszerű énekessel: Szakcsi Lakatos Róbert (zongora), Barcza-Horváth József (bőgő), Balogh László (dob), Czibere József (ütőhangszerek) és Fenyvesi Márton (gitár, hangszerelés) tette még felejthetetlenebbé az estet.

Megható előadások x-faktorosoktól
Szőke Nikoletta 2005-ben megnyerte a Montreux Jazzfesztivált, az első díj mellett elhozta a közönségdíjat is. Európa számos országa mellett fellépett már az Egyesült Államokban, Japánban lemeze is kapható. 2012-ben Junior Prima-díjal tüntették ki idehaza.

Takács Nikolas 19 éves kora óta énekel, olyan legendákkal dolgozhatott együtt, mint a világhírű jazzdobos, Jávori Vilmos, Babos Gyula, Solti János, Tony Lakatos, Charlie. Bár többnyire r&b-t, soult énekel, a jazz világában is otthonosan mozog. Kettősük olyannyira jól működik, hogy nagyratörő terveket is dédelgetnek.

- Nem áll távol tőlem a jazz világa, nagy öröm, hogy Nikivel és a zenekarával együtt zenélhetek, énekelhetek. Nem okozott nehézséget megtalálni a közös hangot, hiszen mind nagyon szeretünk zenélni és nagyratörő célokat megfogalmazni. Fantasztikus érzés volt két teltházas koncertet adni néhány óra leforgása alatt és bár azt hittük, elfáradunk majd a második végére, a közönség visszajelzései hatalmas energiát adtak mindannyiunknak. Úgy érezzük, ebben a közös projektben még van számos lehetőség, ezért a jövőben is tervezem, hogy olykor a jazz világában is megmutatom magam – mondta Takács Nikolas.