A Dal 2016 - két X-faktor győztes is a döntőben

Két X-faktor győztes Oláh Gergő és Tóth Andi is bekerült A Dal 2016 döntőjébe.

Freddie nyerte A Dal 2016 második középdöntőjét szombaton. A szakmai zsűri és a nézők döntésével még Vásáry André és a Parno Graszt, a tévénézők szavazataival Berkes Olivér és Tóth Andi jutott a döntőbe, amelynek így teljessé vált a mezőnye. A műsorban most először adták át a legjobb dalszövegírónak járó díjat, amelyet Csarnai Borbála kapott.

Megható előadások x-faktorosoktól

A szombat esti adásban Freddie (Fehérvári Gábor Alfréd) Pioneer című dala összesen 47 pontot - három 10-est is - kapott a zsűritől és nézőktől, ami A Dal 2016 eddigi legmagasabb pontszáma. Öt ponttal kevesebb jutott Vásáry Andrénak, aki a Why című számot énekelte, ugyanennyit kapott a Parno Graszt és a Már nem szédülök.

A negyedik továbbjutó a nézők szavazataival Berkes Olivér és Tóth Andi előadásában a Seven Seas című dal lett, így ők is bejutottk a döntőbe.

A mostani négy továbbjutóval teljessé vált a jövő szombati döntő mezőnye.

A múlt heti első középdöntőből Petruska a Trouble in My Mind című dallal, Oláh Gergő a Győz a jóval, a Kállay Saunders Band a Who We Are című számmal és a Mushu az Uncle Tom című szerzeménnyel már bekerült a döntőbe.