A Dal 2016 - ByTheWay Free a döntőben veszi át a díjat

A ByTheWay Free To Fly dala kapta a legtöbb szavazatot.

Az elmúlt évekhez hasonlóan, idén is meghirdetették a műsor készítői A Dal 2016 Akusztik versenyét. A közönség idén is kétfordulós online szavazáson voksolhatott kedvencére. A szavazás február 21-én lezárult, és a legtöbb szavazatot a ByTheWay dala, a Free To Fly kapta, így övék lett A Dal 2016 Akusztik Díja.

Megható előadások x-faktorosoktól


Már csak napok választanak el minket attól, hogy befejeződjön A Dal 2016 és megtudjuk, hogy a döntőbe bekerülő pályaművek közül melyik lesz a nyertes dal. A Dal 2016 készítői több különdíjjal is készültek a műsorba bekerült 30 dal kapcsán.

Az elmúlt műsorokban megtudtuk, hogy A Dal 2016 Felfedezettje Díjat Petruskának ítélte oda a zsűri, közönség szavazat alapján A Dal 2016 Legjobb Dalszövege Díjat Csarnai Borbála kapta Freddie Pioneer című daláért. Február 21-én pedig lezárult az akusztik szavazás, a legtöbb szavazatot pedig a ByTheWay Free To Fly akusztikus feldolgozása kapta.

Szombaton A Dal 2016 döntőjében veszik át a fiúk a díjat. A verseny nyertesei egy egyórás akusztikus koncertfelvételen vesznek majd részt, amely a Petőfi Rádió Akusztik című műsorában lesz hallható.