Tóth Andi vagány lányt alakít A nyomorultakban

Az X-Faktor hazai történetének legfiatalabb győztese, Tóth Andi alakítja a szegedi szabadtérin Éponine-t. A nyomorultak hősies karaktere közel áll az énekeshez, aki kíváncsi, hogyan elevenedik meg Victor Hugo regényadaptációja a Dóm téren - írja a delmagyar.hu.

– Büszke vagyok arra, hogy nagyszerű színészekkel játszhatok együtt. Ekkora színpadon még soha nem énekeltem. Van is bennem egy kis félsz – fogalmazott Tóth Andi, az X-Faktor tavalyi (a műsor legfiatalabb magyarországi, 16 éves) nyertese, amikor arról kérdeztük: hogyan várja a Szegedi Szabadtéri Játékokat, ahol A nyomorultak című musicalben Éponine-t alakítja a nyáron. Az augusztus végi, évadzáró előadásokat a Madách Színház és a Szegedi Szabadtéri Játékok közös bemutatójaként láthatják a nézők, a musicalt Szirtes Tamásrendezi.

Elkezdődtek már A nyomorultak rendelkezőpróbái, így a nagyváradi énekesnő is készül a bemutatóra: beszerezte az Hugo-művet, és megnézte a Tom Hooper rendezte filmet is. – Kíváncsi vagyok, hogyan elevenedik meg majd a történet a színpadon. Persze jobban tetszett volna, ha Éponine számára happy enddel végződik a történet, és elnyeri szerelme szívét. De így még érdekesebb számomra a karakter – árulta el a fiatal énekes.

A nyomorultak Éponine-ja Cosette udvarlójába szerelmes, és önfeláldozó gesztusával megmenti a lány forradalmár szerelmese, Marius Pontmercy életét. Teszi mindezt férfiruhában, a harctéren. – Fedeztem fel hasonlóságokat köztem és e karakter között: bennem is megvan a vagányság, bátorság. A döntéseimben leginkább a szívemre hallgatok, és tűzön-vízen át harcolok az igazamért. Nehezen bízom meg az emberekben, ezért kevés embert engedek magamhoz igazán közel. Ha valakit viszont megszereztem, nehezen engedem el – fogalmazott Tóth Andi. Az énekestől azt is megtudtuk, hogy csak január óta él Budapesten, de nem volt szabad hétvégéje, így Szegedre sem jutott még el. – Korábban nem utaztunk a szüleimmel, így most elsősorban a fellépéseim során ismerkedem az országgal – mondta.

Kiadványok, akciók, érdekességek.