Flashmob Vastag Csabával

Az Árpád Vezér Általános Iskola és AMI tanulói és tanárai „Szívdobbanás a családokért” címmel rendeztek flashmobot az idei városnapon.

„Gyere, mozogj, táncolj, hogy egyszerre dobbanjon minél több szív a családokért!” -szólt a felhívás az Európa térre. A Köznevelés az iskolában elnevezésű projekt különböző társadalmi visszásságokra próbálja felhívni az emberek figyelmét. Akciónk a korszakunk egyik legnagyobb problémájára, a családok széthullására fókuszált. Rohanó világunkban egyre kevesebb idő jut a gyerekekre, pedig igényük van a törődésre, a közös programokra, az együttes élményekre.

Az X-Faktor első évadjának győztese, Vastag Csaba is ezen az estén adott fergeteges koncertet. Megérkezésekor elmondtuk figyelemfelkeltő megmozdulásunk célját, kértük, hogy támogasson bennünket. Az énekes számára mindig is fontos volt a család, a gyökerek, ezért azonnal mellénk állt. Intézményünk áprilisban megválasztott diákpolgármestere, Székely Gábor két kérdéssel fordult hozzá. Válaszában elmondta, hogy mit jelent számára a család. Hozzátartozói hagyták, hogy képességei kibontakozzanak, támogatták abban a céljában, hogy énekes legyen. A zsúfolásig megtelt téren több mint ezer ember gyűlt össze, ahol fergeteges produkcióval szórakoztatta a közönséget. Különösen az Őrizd az álmod! című dal aratott nagy sikert, amelynél intézményünk tanulói transzparensekkel a kezükben táncoltak a háttérben. Előzőleg az Árpád-hét egyik feladataként összegyűjtötték azokat a legfontosabb értékeket, amit a család nyújt számukra: többek közül a tisztelet, a bizalom és a biztonság, szeretet és az öröm, az összetartozás érzését választották, s közvetítették a közönség felé.

A közösségi aktivitásra építve egy különleges, példaértékű produkció részesei lehettünk. A nagy öleléssel az összetartozás érzését éltük át, hogy mindannyian, akkor és ott egy nagycsalád tagjai lehettünk. Településépítési célja abban rejlett, hogy az emberek egy nemes cél érdekében fogtak össze. Köszönjük ezt a feledhetetlen érzést, s élményt a gyerekek, Záhony lakosai, s a környékbeliek nevében. Külön köszönet Vastag Csabának!

Végezetül intézményünk tanulói közül több mint százan együtt táncoltak a felhangzó zene ritmusára, együtt dobogott sok-sok kis szív a családokért.

Forrás: Szabadosné Dicső Erika, koordinátor
Kiadványok, akciók, érdekességek.