Még Alföldi is megkönnyezte a tanító bácsi produkcióját

Az 1. Válogatás sikerei és kudarcai után, a második meghallgatásra is maradt még rengeteg versenyző, aki bizonyítani akart az X-Faktor 2014 mentorainak.

A Musicians formáció egy anya-fia páros, akik láthatóan nagyon jól érzik magukat a közös zenélés közben, de ahogy a mentorok is mondták, a produkció maga nem közönség elé való, jobb ha az énekes anyuka, és énekes-harsonás fia megmaradnak az otthoni kedvtelésből való zenélésnél. A Musicians tehát négy nemmel búcsúzott a műsortól, ahogy tették ezt még utánuk rengetegen, akik nem jól mérték fel saját tehetségüket.

Hosszú idő után az első kivétel Mc. Attika és Sir Round voltak, akik magukat Tatabánya mulatós királyaiként aposztrofálták, és biztosan nem túloztak, hiszen ha valaki az X-Faktor színpadán ekkora show-t csinál, az könnyen lehet, hogy valóban Tatabánya királya a saját műfajában. A fiúk a Száz forintnak ötven a fele című örökzölddel, valamint színpadi jelenlétükkel meggyőzték a mentorokat, akik közül Szikora és G könnyen mondott igent, Gabi magán is meglepődött, de szintén igennel voksolt, Alföldi pedig ugyan kijelentette, hogy ezt le fogja tagadni, de mégis megadta a negyedik igent a mulatós duónak, akik így készülhetnek a Tábor kihívásaira.

Andelic Jonathan bemutatkozásakor fontosnak tartotta kiemelni, hogy a biblia tanításai szerint éli az életét, és nagyon fontos számára a hit. Jonathannak a színpadon viszont nem csak a hitére, hanem elképesztő hangjára is szüksége volt ahhoz, hogy bezsebelje a jól megérdemelt négy igent, valamint egy nem akármilyen bókot is. Little G szerint ugyanis Jonathané a legjobb férfi orgánum, amit az elmúlt néhány évben hallott.

Tóth Marcell nem volt elégedett a 2013-as teljesítményével, pedig fiatal kora ellenére a második élő show-ig jutott. Marci ezután úgy döntött, hogy újra nekivág az X-Faktornak, most azonban nem egyedül jött. Az előző szériában a Táborból hazazavart Pál Benji, és a 2012-es szériában még Feng Ya Ou Ferenc oldalán a mentorok házáig jutó Kolosai Fecó tette teljessé az OtherLine névre keresztelt formációt, ami egyik fiúnak sem hozott szerencsét, hiszen mindhárman jutottak már tovább ebben a versenyben, ugyanis a mentorok egyöntetű véleménye az volt, hogy a nagy akarásnak nyögés lett a vége, így az OtherLine-nak már a Válogatás után távoznia kellett a műsorból.

A mentoroknak lehetőségük van leinteni egy-egy produkciót, ha nem kívánják tovább hallgatni, ezzel a lehetőséggel pedig gyakran élnek is az ítészek, amit viszont nem minden versenyző visel jól.
Rengeteg olyan kieső volt, akit nem is a kiesés maga, hanem az bántott a legjobban, hogy a mentorok nem hallgatták végig a produkcióját.

A legtöbb énekes csalódottságát már a színpad mögött mutatta ki, azonban Hörcher László még a világot jelentő deszkákon artikulálatlan üvöltésbe kezdett, ráadásul Tóth Gabival közölte, hogy ha ő lenne az apja, – ami életkorából fakadóan egyébként akár elképzelhető is lenne - akkor egy egész hangszerboltnyi gitárt verne szét a hátán. Amikor lecsitultak a kedélyek, Szikora Robi csak úgy kommentálta az esetet, hogy: kimentem, és majdnem állba b..sztam.

A felfokozott hangulatot egy igazi földre szállt angyalnak sikerült először lehűtenie, majd egy teljesen más értelemben felmelegítenie, hiszen Horányi Júlia szívmelengető előadásával mindenkit levett a lábáról a stúdióban, beleértve természetesen a mentorokat is, így az éneklés közben még jelbeszédet is használó huszonnyolc éves lány a hatalmas taps mellé, négy igent is bezsebelt.

Ricsi bácsi mindenkit meglepett

A mentorok között azonban nem mindig ilyen nagy az egyetértés. Idén a legtöbbször Alföldi Robi, és Little G került összetűzésbe, mert G gyakran nem akart elengedni olyan versenyzőket, akiknek jó hangi adottságaik voltak, viszont a színpadon nem működtek annyira jól. Az újonc mentor sokszor azt mondta, szerinte hibát követtek el azzal, hogy nem engedtek tovább egy-egy énekest. Sok – G szempontjából – kudarc után, Cseh Andrea esetében végre sikerült az Amerikából hazatérő mentornak ráerőltetni akaratát a társaira, hiszen miután két igennel, és két nemmel elküldték Andit a színpadról, a mentorok egymás között megbeszélték, hogy visszahívják a lányt, és bár Alföldi még mindig nem engedett, mivel Tóth Gabi megmásította a döntését, és igennel szavazott, így Andi is készülhet a Táborra.

Szabó Richárd, vagyis Ricsi bácsi rengeteg kis diák kíséretében érkezett az X-Faktor stúdiójába, ugyanis a huszonkét éves fiú tanárnak készül, és tanítványai nem akarták egyedül hagyni a tanító bácsit, ezen a nagy napon. Ricsi ráadásul a kisiskolások javaslatára jelentkezett az X-Faktorba, amit még jó sokszor meg kell köszönnie a kicsiknek, ugyanis a tanár úr akkora sikert aratott a színpadon, hogy Little G-nek fent akadt a szemöldöke, Tóth Gabi sírt, Szikora Robi keresztet vetett és sírt, de még Alföldi is megkönnyezte a szerény fiú előadását, aki először nem hitte el, hogy az a hatalmas vastaps, amit a szám végén kapott, mind neki szól. Ezután nem lehetett kérdés, hogy Ricsi négy igennel jutott tovább a Táborba.

Forrás: rtl.hu

Kiadványok, akciók, érdekességek.