A mentorok meg akarják óvni versenyzőiket a kieséstől

Még az X-Faktor negyedik élő show-ja alatt napvilágot látott a szavazatok akkori állása. Bár a veszélyzónában lévők nevét nem árulta el Lilu, az egyértelművé vált melyik mentornak kell leginkább aggódnia versenyzőiért a szavazatok akkori állása alapján.

A szombati X-Faktor egyik legizgalmasabb pillanata volt, amikor Lilu ismertette melyik mentor versenyzői állnak a veszélyzónában, vagy épp ahhoz közel az addig leadott szavaztok alapján.

„Geszti Péter: a nézők úgy döntöttek, hogy a te versenyzőid közül az egyik, az utolsó három hely valamelyikén áll. Szikora Róbert: a nézőknek határozott véleményük van a csapataidról. Ebben a percben úgy állunk, hogy a csapataid egyikét, most elküldenék párbajozni. Tóth Gabi: a nézők a fiúk sorsáról is szavaztak. Egyikük az utolsó négy hely egyikén áll. Alföldi Róbert: a két versenyben lévő lányod közül a nézők eddigi szavazatai alapján, egyikük párbajhelyzetben van” - szembesítette a mentorokat a szavazatok akkori állásával Lilu. A négy ítészt szinte sokkolták a hallottak, ám az After X-ben kisebb kampányt indított mindegyikük mentoráltjaikért.

„Nagyon fontosnak tartom, hogy eddig, ez eddigi eredmény. Én úgy látom, hogy a két lány nagyon jó volt, nemcsak úgy általában, hanem mindkettő túllépte saját magát. Nagyon fontos, hogy ez a két hölgy, még nagyon-nagyon ifjú és ahhoz képest nagyon-nagyon nagy munkát végeztek. Ez a két hölgy megérdemli azt, hogy versenyben maradjanak” –szállt mentoráltjai védelmébe Alföldi Róbert, akinek példáját mindegyik mentor követte. „Senkinek nincs biztos helye, attól, hogy valaki nem áll az utolsó helyen, nem jelenti azt, hogy nem is fog ott állni. Nincs ott a helye a két fiúnak a párbajozók között. Ők az egyik legjobbak itt a mezőnyben, nagyon sokat dolgoznak és szeretnék minden kedves nézőt arra kérni, hogy szavazzanak rájuk” – kampányolt Tóth Gabi két mentoráltjáért. Szikora Róbert nem buzdította szavazásra a nézőket, inkább bizakodóan állt a helyzethez.

„Holnapra megjön az a szavazatmennyiség, minket még nem érintett meg a párbaj szele, reméljük, hogy nem is fogjuk megismerni ezt az érzést, csak a döntőben, egymás ellen” – mondta a Fat Phoenix és a ByTheWay mentora. Geszti Péter bár aggódik mentoráltjaiért, úgy gondolja, jót tesz a versenyzőknek, ha tudják, hogy egy aktuális állás alapján mire számíthatnak.

„Nagyon jót tesz a versenyzőknek, hogy szembesülnek azzal, hogy nem érinthetetlenek és nem verhetetlenek. Bármennyire szeretem őket, bármennyire hiszek abban, hogy Márk mai gyengébb teljesítménye ellenére is kiragyognak, azt gondolom, hogy olyan személyiségekről van szó, akik nagyon érdekesek. Nem szeretném, ha odakerülnének, bár hozzáteszem, annyira erősek a párbajdalaik, hogy hiszek abban, hogy meg tudják csinálni és egy újabb életet tudnak nyerni általa” – zárta bizakodóan a beszélgetést a huszonöt év felettiek mentora.