Érdekességek a mentorokról: Geszti Péter

Dalszövegíró, előadó, producer, reklámszakember

Az Első Emelet dalszövegírója, majd a Rapülők és a Jazz+Az együttes tagja. A dzsungel könyve című musical dalszövegírója, A Nemzeti Vágta ötletgazdája. az ARC kiállítás alapítója. 2011-től együttese a Gringo Sztár. A kezdetektől, azaz 2010 óta az X-Faktor mentora.

Már a nyolcvanas években, főiskolásként dalszövegeket írt az Első Emelet formáció számára. Később a Rapülők (1992-1994, két album Rapülők; Rapeta, mindkettő gyémántlemez) és a Jazz+Az (1998-2000, lemezek: Kalózok, 1998; Egynek jó, 1999.; Ez meg mi?! , 2000) zenekarok tagjaként sikeres zenei karriert futott be. 1996-ban mutatta be a Pesti Színház Békés Pál íróval és Dés László zeneszerzővel közösen írt musicaljét, a mai napig játszott Dzsungel könyvét (mely az 1000. előadásán van túl). Az ebből készült hangfelvétel is platinalemez lett. Közreműködött a Figaró házassága, a Harold és Maude, A nő kilencszer és az Oxigén című színházi alkotásokban is. Nagy sikerű filmekhez, például A miniszter félreléphez és az Üvegtigrishez is írt fülbemászó, azóta már klasszikussá vált betétdalokat. Az 1999-ben vetített Kalózok című film előkészületeiben és szereplőként forgatásain több szerepben is kipróbálhatta magát. 2006-ban zenészként közreműködött Für Anikó színművész saját szólólemezének összeállításában. A mai napig ír dalszövegeket Zsédának, az Első Emeletnek, Rúzsa Magdinak, Wolf Katinak.

1993-ban és 1994-ben a MAHASZ Arany Zsiráf díját, 1994-ben a Magyar Televízió nívódíját nyerte el. 1994-ben Huszka Jenő-díjat, 1995-ben Déri János-díjat kapott. A Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjével 2005-ben tüntették ki.

Házas, felesége Ditz Edit, két gyermek édesapja.

- Szeretném bebizonyítani, nem volt véletlen, hogy mentoráltam, Oláh Gergő tavaly megnyerte az X-Faktort. Kíváncsi vagyok arra, hogy fog az új négyes működni, de biztos, hogy én is fogok tőlük tanulni.